Over Bright

Praktijk Bright is er voor jongeren en jongvolwassenen die moeite hebben met de prikkels om hen heen en hierdoor overprikkeling ervaren. 

Praktijk Bright is opgericht door Britt. Britt heeft een passie voor prikkels en overprikkeling en zet zich daarom in voor jongeren en jongvolwassenen die hier moeite mee hebben. Via Bright biedt ze hen door middel van coaching tools om de balans in hun leven te vinden en meer te genieten van de fijne kant van prikkels. Belangrijke thema’s hierbij zijn: zelfkennis, zelfzorg, planning en het aangeven van grenzen. 

Praktijk Bright

Prikkelpub

In de Prikkelpub podcast delen jongvolwassenen hun ervaring met prikkels en overprikkeling. Je luistert hem op Spotify, Applemusic podcasts en Google podcasts.

Communicatie

Ook voor de uitvoering van communicatie en Social Media werkzaamheden kun je terecht bij Praktijk Bright. We zijn gespecialiseerd in nieuwe media, podcasts en vlogs en zetten onze kennis en ervaring graag in voor uw bedrijf.

Britt

Over Britt

Britt is de eigenaresse van Praktijk Bright. Britt heeft een passie voor het onderwerp ‘prikkels en overprikkeling’. Deze passie is ontstaan doordat ze veel jongeren om zich heen zag die kampte met een burn-out, een chronische ziekte, een beperking, labels als ADD, HSP, Autisme Spectrum Stoornis etc. Ze zag overeenkomsten tussen hen en wat deze labels met de jongeren deed, zowel positief als negatief. Daarom besloot ze het tot haar missie te maken hen te begeleiden en hen dat ene gevoel van ‘het kan wel!’ terug te geven. 

Door het bieden van tools helpt ze de jongeren om hun leven weer meer in balans te krijgen en een positieve verandering teweeg te brengen. Van ‘geleefd worden en last hebben van je prikkelgevoeligheid’ naar ‘ik weet wie ik ben en prikkels hoeven mij niet te raken’.

Britt geeft individuele begeleiding, trainingen en lezingen

Hooggevoelig

Zelf is Britt hooggevoelig. Vroeger dacht ze dat ze de enige was die snel overprikkeld raakte. Om op te laden zonderde ze zich dan af om vervolgens de prikkels weer op te zoeken. Ook emoties waren heftig. Britt identificeerde zich compleet met elke emotie en kon bijvoorbeeld vreselijk snel verliefd of blij of juist heel verdrietig of boos zijn. Haar hoofd zat vol, vooral negatieve gedachten en ze piekerde een slag in de rondte. Ze liet anderen totaal over haar eigen grenzen lopen en vond zichzelf niks waard. Met als gevolg dat ze als een rubberbootje op zee compleet rondgeslingerd werd. Van de ene emotie naar de andere. Daar tussenin leek ze nauwelijks te bestaan.

Na eindeloze zoektochten bij psychologen en doktoren, diagnoses als borderline, depressief en zelfs labiel was ze het zat. Ze ging op het internet opzoek en kwam op de een of andere manier uit bij een site over hooggevoeligheid. Ze had er nog nooit van gehoord, maar het voelde als thuiskomen. Eindelijk vielen de puzzelstukjes op zijn plek en snapte ze álles waar ze tegen aan liep.

Britt kon begeleiding krijgen voor de hooggevoeligheid. Ze vond het doodeng, maar deed het toch. Ze deed het en leerde hier dat er helemaal niets mis met haar was. Haar  zenuwstelsel werkt gewoon anders. De lasten omzetten in kracht, dat was de basis. Niet door je af te sluiten, maar door het er te laten zijn. Het voelde eindelijk kloppend na al die psychologen die focusten op gedragsverandering of ‘trucjes’ om zich af te sluiten van de prikkels om haar heen. Hier heeft ze veel geleerd. 

Daarna, in 2011 volgde Britt de opleiding tot HSP Begeleider bij Instituut Eszenzz. Ook deed ze een opleiding tot intuïtieve ontspanningsmasseuse bij Trudy Middelham en volgde ze diverse losse coaching-workshops bij o.a. FLOOR Jongerencoaching

Sinds 2011 helpt Britt mensen door middel van massage en begeleiding in haar eigen praktijk in Oegstgeest.