Prikkel-Coaching

Geluiden, geuren, aanrakingen, smaken, bewegende objecten of andere mensen; het zijn allemaal prikkels die je aandacht vragen en energie kunnen kosten. Dit zijn externe prikkels. Maar ook interne prikkels, dingen die zich binnen in jou bevinden zoals lichamelijke sensaties of emoties en gedachten, kunnen je aandacht vragen.

Ervaar jij een last als het gaat om prikkelgevoeligheid en wil je hier graag je kracht van maken? Dan kan individuele prikkelbegeleiding wellicht iets voor jou zijn. Tijdens de prikkelbegeleiding gaan we aan de slag met jouw doelen en werken we met verschillende oefeningen die je helpen je aandacht te gaan verleggen en je minder gestresst te voelen. Belangrijke thema’s hierbij zijn voor veel jongeren ook zelfzorg, grenzen aanvoelen, communiceren en planning. In een gratis kennismakingsgesprek kijken we waar jij behoefte aan hebt en stellen we een traject op maat op.

Ik wil een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voor wie?

Praktijk Bright richt zich op jongeren en jongvolwassenen ongeveer tussen de 15 en de 30 jaar. Maar dat is geen keiharde grens. Je hebt geen label of diagnose nodig, iedereen is welkom. 

Traject

Een coachingstraject begint bij een kennismaking. Dit kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer één tot maximaal anderhalf uur. In dit gesprek maken we kennis, kijken we of het van beide kanten klikt en wat je nodig hebt.

Als we met elkaar verder gaan volgt er een intakegesprek en gaan we aan de slag met jouw doelen. Na vijf sessies kijken we samen hoe het gaat en of we de begeleiding afronden of dat we door gaan. Meestal is er sprake van een kortdurend traject. 

Online traject

Ontstaan in de corona tijd; het online traject. In dit traject kun je zelf thuis aan de slag met praktische oefeningen en tips. De begeleiding is minder intensief in dit traject, het initiatief ligt dus bij jou zelf. Wel kun je het in je eigen tempo volgen. Je krijgt oefeningen via filmpjes thuis gestuurd en daarnaast 3 keer videobellen; aan het begin van het traject, halverwege en aan het einde.  

Voor dit traject staat een waarde van maar liefst 350 euro. Je betaalt nu tijdelijk het eerste kwartaal van 2021, slechts 200 euro. Je kunt dit bedrag eventueel gespreid betalen. Dus bijvoorbeeld 8×25 euro. 

Methode

Binnen Praktijk Bright werken we met verschillende oefeningen en methodes. Het is een zogeheten eclectische begeleiding. De methoden zijn veelal afkomstig uit de HSP Begeleiders opleiding van Instituut Eszenzz, aangevuld met diverse coachingstools. We kijken naar wat je nodig hebt en stemmen af welke methode het beste bij je past.

Daarnaast kunnen we ook aan de slag met Persoonlijke Toekomstplanning. Specifiek geschikt voor jongeren die niet de standaardroute lopen, maar wel aan de slag willen met hun toekomstdromen en -doelen. Deze methode is niet gericht op prikkels, maar wel op het kennen van je eigen gebruiksaanwijzing om meer eigen regie te ervaren. -Indien je een Persoonlijk Toekomstplan wilt maken, kun je dit doen met een vrijwillige FLOOR coach, waaronder ikzelf. Meer hierover vind je via FLOOR jongerencoaching.

Verder gebruik ik vooral mijn intuïtie, levenservaring als prikkelgevoelig persoon, het leven met een chronische ziekte en meer. 

“Er ontstaat in de sessies en door het oefenen méér creativiteit, meer sensitiviteit, meer kracht en energie doordat je er meer bent in plaats van je af te sluiten of te vluchten van de prikkels.”

P.S. 10 ervaringen:

 1. We noemen het leergang en geen therapie omdat het geen praatsessies zijn, maar praktische oefeningen in het moment.
 2. Geen gedragsverandering. Ik richt me op wie je van nature bent i.p.v ‘normaal’ zijn/doen.
 3. Alles wat nu zwaar of hopeloos voelt, gaat niet meer zo voelen.
 4. Je gaat weer toekomst zien.
 5. Je kunt meer in het moment zijn en de controle los laten.
 6. Je gaat van piekerhoofd naar rust in je hoofd.
 7. Je gaat je minder aantrekken van wat anderen zeggen.
 8. Je leert omgaan met emoties, prikkels en andere mensen uit ‘de buitenwereld’.
 9. Je gaat grenzen aan kunnen geven en ‘nee’ zeggen.
 10. Meer zelfzorg en zelfliefde.

✫ Ervaringen ✫

“Het was heel prettig om te leren meer mijn lichaam te voelen en minder bezig te zijn met dingen van buiten. Of gepieker. De begeleiding heeft voor mij heel veel veranderd. Ook vond ik Britt heel aardig en rustig. Ze gaf me het vertrouwen dat ik nodig had.” – anoniem

“Britt is iemand die onder moeilijke omstandigheden flexibel genoeg is om handvatten te combineren met haar eigen intuïtie en kennis om tot het gewenste resultaat te komen. Ze is een luisterend oor en een meelevend en –denkend persoon die graag jou wil helpen om jouw doelen te bereiken of zelfs nog vorm te geven.” – Fabian

Kosten

Ook niet onbelangrijk natuurlijk. Je wil graag vooraf weten wat de kosten zijn. Wat mij betreft is een investering in jezelf, onbetaalbaar. Waar veel jongeren bijvoorbeeld uitvallen op werk of opleiding, kunnen zij na de begeleiding weer aan de slag. Dan valt een investering in jezelf dus heel wat mee. Maar ik kan me voorstellen dat dat even een omschakeling voor je kan zijn.

 • Losse begeleiding live of online: 65 euro.
 • Pakketprijs per maand: 100 euro. Hiervoor krijg je twee sessies van 1,5 uur.
 • Online begeleiding (pakketprijs): 200 euro.
 • Begeleiding met intuïtieve massage: 80 euro.
 • Pakketprijs begeleiding met massage: 140 euro. Hiervoor krijg je twee sessies van 1,5 uur.