Prikkel-Coaching

Geluiden, geuren, aanrakingen of snel bewegende objecten, het zijn allemaal prikkels die je aandacht vragen en energie kosten. Externe prikkels zorgen vooral voor overlast, maar ook interne prikkels; lichamelijke sensaties, emoties en gedachten, kunnen lastig zijn en veel energie kosten. 

Ervaar jij een last van de prikkels die binnenkomen en weet je niet goed hoe je hiermee om kan gaan? Dan kan individuele prikkelbegeleiding iets voor jou zijn. Tijdens de prikkelbegeleiding gaan we aan de slag met jouw doelen en werken we met verschillende oefeningen die je helpen bij jezelf te blijven zodat je niet met de prikkels om je heen het raam uitvliegt. Daarnaast kunnen wij je ook helpen bij agenda planning, effectief leren communiceren of het maken van een persoonlijk toekomstplan. 

Praktijk Bright richt zich op jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en de 30 jaar. Wij werken zonder labels en/of diagnose, iedereen is welkom. Neem vooral contact op bij vragen of voor het maken van een afspraak.

Traject

Een coachingstraject begint bij een kennismaking. Dit kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer één tot maximaal anderhalf uur. In dit gesprek maken we kennis, kijken we of het van beide kanten klikt en wat wij voor je kunnen betekenen.

Als we met elkaar verder gaan volgt er een intakegesprek en gaan we in een korte periode aan de slag met jou doelen. Na vijf sessies kijken we samen hoe het gaat en of we de begeleiding afronden of dat we door gaan.

Vervolgafspraken duren ongeveer vijf kwartier en kosten € 65,- per gesprek. Dit is inclusief materiaal, tussentijds telefonisch- en/of mailcontact, koffie en/of thee. Dit bedrag kan contant of met de pin betaalt worden.

Op dit moment wordt de coaching helaas nog niet vergoed vanuit de verzekeraar. 

Online traject

Ontstaan in de corona tijd; het online traject. In dit traject kun je zelf thuis aan de slag met praktische oefeningen en tips. De begeleiding is minder intensief in dit traject, het initiatief ligt dus bij jou zelf. Wel kun je het in je eigen tempo volgen. Je krijgt oefeningen via filmpjes thuis gestuurd en daarnaast 3 keer videobellen; aan het begin van het traject, halverwege en aan het einde.  

Voor dit traject staat een waarde van maar liefst 350 euro. Je betaalt nu tijdelijk slechts 200 euro. Daarna gaat de prijs omhoog, dus wees er snel bij. je kunt dit bedrag gespreid betalen. Dus bijvoorbeeld 8×25 euro. 

Methode

Binnen Praktijk Bright werken we met verschillende oefeningen en methodes. Een veel gebruikte oefening is de Binnenwereld-Buitenwereld oefening. Deze oefening komt uit de Eszenzz HSP Begeleiders leergang en zorgt dat je in ‘je eigen huis’ blijft en niet met de prikkels mee het raam uit vliegt. We kijken naar wat je nodig hebt en stemmen af welke methode het beste bij je past.

Daarnaast kunnen we ook aan de slag met Persoonlijke Toekomstplanning. Specifiek geschikt voor jongeren die niet de standaardroute lopen, maar wel aan de slag willen met hun toekomstdromen en -doelen. Meer hierover vind je via FLOOR jongerencoaching.

En verder gebruik ik vooral mijn intuïtie, levenservaring, het leven met een chronische ziekte, ervaring als ondernemer en alle ‘van diagnoses tot HSP label’ ervaringen. 

“Er ontstaat in de sessies en door het oefenen méér creativiteit, meer sensitiviteit, meer kracht en energie doordat je er meer bent in plaats van je af te sluiten of te vluchten van de prikkels.”

P.S. 10 ervaringen:

  1. We noemen het leergang en geen therapie omdat het geen praatsessies zijn, maar praktische oefeningen in het moment.
  2. Geen gedragsverandering. Ik richt me op wie je van nature bent i.p.v ‘normaal’ zijn/doen.
  3. Alles wat nu zwaar of hopeloos voelt, gaat niet meer zo voelen.
  4. Je gaat weer toekomst zien.
  5. Je kunt meer in het moment zijn en de controle los laten.
  6. Je gaat van piekerhoofd naar rust in je hoofd.
  7. Je gaat je minder aantrekken van wat anderen zeggen.
  8. Je leert omgaan met emoties, prikkels en andere mensen uit ‘de buitenwereld’.
  9. Je gaat grenzen aan kunnen geven en ‘nee’ zeggen.
  10. Meer zelfzorg en zelfliefde.

✫ Ervaringen ✫

“Het was heel prettig om te leren meer mijn lichaam te voelen en minder bezig te zijn met dingen van buiten. Of gepieker. De begeleiding heeft voor mij heel veel veranderd. Ook vond ik Britt heel aardig en rustig. Ze gaf me het vertrouwen dat ik nodig had.” – anoniem

“Britt is iemand die onder moeilijke omstandigheden flexibel genoeg is om handvatten te combineren met haar eigen intuïtie en kennis om tot het gewenste resultaat te komen. Ze is een luisterend oor en een meelevend en –denkend persoon die graag jou wil helpen om jouw doelen te bereiken of zelfs nog vorm te geven.” – Fabian